Ђерлек: Интересовање за вакцинацију и више него очекивано

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је интересовање за вакцинацију против корона вируса и више него очекивано и да се тренутно пријавило више од 850.000 људи.
djerlek
Фото: TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/bs

Ђерлек је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, рекао да се данас наставља вакцинација на више од 410 пунктова широм Србије.

"Почиње и ревакцинација и увек размишљамо корак напред. Поред пунктова које ћемо отворити ван здравствених установа, отворићемо пунктове и у здравственим установама - то су и клинички центри, клиничко-болнички центри, здравствени центри, опште болнице. Желимо да појачамо капацитет и радимо на побол?шању организације спровођења имунизације", рекао је Ђерлек.

Истакао је да је циљ да се вакцинише што већи број људи у што краћем временском периоду.

Ђерлек је изразио очекивање да ће врло брзо бити више од милион пријављених за вакцинацију и додао да ће можда до среде бити више од пола милиона вакцинисаних.

Истакао је да је најважније да је држава обезбедила вакцине, да се данас очекује нова испорука "Фајзерових" вакцина, као и да има довољно руске "Спутњик В" и кинеске вакцине.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести