Девојкама 200.000 динара ако се удају и доведу зета у једно село на југу Србије И НЕЖЕЊЕ могу добро да прођу

Село Лопардинце на југу Србије, у општини Бујановац, нуди нежењама 100.000 динара ако "стану на луди камен", а додатно даје новац и за свако рођено дете.
m
Фото: pixabay.com/dnevnik.rs

Такође, уколико нека девојка из овог села одлучи да се уда и доведе свог мужа да живи са њом у селу, добиће 200.000 динара, потврдио је за портал Nova.rs председник Месне заједнице Лопардинце Горан Костић.

Како Костић објашњава, ради се коришћењу фонда у који се новац слива на основу самодоприноса Месне заједнице, односно добровољних прилога, „ко колико има“.

Одлуку су донели недавно на састанку Савета МЗ Лопардинце, када је девет чланова једногласно подржало идеју.

Претходно смо имали акцију, бирали смо најбољег домаћина, пољопривредника, најбољу башту и још много других категорија. Најбитније награде су биле путовање у Грчкој, а било је и бесплатних ручкова у локалима у близини.

Ова нова акција је због чињенице да се, како каже, село у последњих 40 година „преполовило“, те покушавају да задрже људе. Спроводиће је у сарадњи са Црквеним одбором, односно Епархијом врањском, а подршку даје и Министарство за бригу о селу.

„Ове године имамо само 3 ђака уписана у први разред. По последњем попису овде живи свега 707 становника. Зато смо једногласно одлучили да свако ко се ожени из села 100.000 динара добија, онда за прво дете 50.000, за друго 100.000, за треће 150.000 динара и тај износ такође за свако наредно дете. Ако се девојка уда из села и доведе још једног становника, добија 200.000 динара“, каже Костић.

Прва свадба већ је заказана за 21. октобар, очекује се да дођу и националне телевизије, а младенци Милан и Николија ће тада званично добити обећаних 100.000 динара.

Ово село познато је и по томе што је пре неколико месеци председника Србије Александра Вучића прогласило почасним становником, а Вучићу је плакета додељена 11. марта ове године, када је посетио Бујановац.

(Нова.рс)

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести