Додатни попуст за воз Соко за студенте, пензионере и раднике

БЕОГРАД: Министар грађевинарства Томислав Момировић изјавио је данас, поводом подизања промотивне цене карте за брзи воз Соко од Београда до Новог Сада, да ће бити направљени посебни пакети за вожњу брзом пругом по још нижим ценама за студенте, пензионере и оне који путују због посла.
brzi voz
Фото: Дневник/ В. Фифа

Момировић је рекао да ће промотивна цена карте за брзи воз Соко у једном правцу бити повећана са 300 на 400 динара од 1. јуна и да се уводи месечна карта за регио возове, који путују 58 минута, по цени од 6.874 динара.

"Више од 300.000 људи се превезло брзом пругом на линији Београд - Нови Сад", рекао је Момировић одговарајући на питање Тан‌југа у вези са ценом за Соко, на свечаности обележавања 185 година геодетске делатности у Србији и отварања нове зграде архива Републичког геодетског завода у Земун Пољу.

Момировић је рекао да су и даље велике гужве на железничким станицама и да је продужен промотивни период за цену карте, с тим што ће карта у јуну коштати 100 динара више.

Не желимо да изгубимо тај тренд повећаног броја путника на железници, објаснио је Момировић.

Он је рекао да ће месечна карта за неограничен број вожњи брзом пругом на линији Београд - Нови Сад бити 6.874 динара за регио возове.

"То је добра вест за грађане Србије. Ми ћемо направити посебне пакете за студенте, пензионере и раднике како би учинили ту пругу и возове још доступнијим грађанима", навео је он.

Момировић је рекао да је циљ да сви користе бенефите брзе пруге, али да грађани морају да разумеју да цена карте значи улагање у возове и српску железницу.

Најавио је да ће бити појачана контролу у возовима и позвао грађане да чувају возове, јер је то, као и железница, њихова имовина.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести