Ђорђевић: Побољшање демографске слике је главни циљ

БЕОГРАД: Главни циљ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је активан рад на побољшању демографске слике Србије, како је то најавио председник Србије Александар Вучић, изјавио је данас министар Зоран Ђорђевић у разговору са полазницима 7. класе Високих студија безбедности и одбране.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug

Он је подсетио да се ради на измени и допуни Закона о финансијској подршци породици са децом који би требало знатно да подстакне рађање деце у Србији, наводи се у саопштењу Министарства.

Ђорђевић је рекао да је Министарство рада везано за Министарство одбране кроз Сектор за борачко инвалидску заштиту, који се баве и заштитом ратних и војних меморијала.

„Једно од примарних циљева Министарсва јесте реконструкција Гробља ослободилаца Београда, али радићемо на заштити свих ратних и војних меморијала на територији целе Србије и ван ње, чиме ћемо сачувати нашу традицију“, нагласио је он.

Као битан задатак Министарства, Ђорђевић је навео и израду социјалних карата којим ће се увести боља финансијска контрола, а новац ће бити распоређен на најбољи и транспарентнији начин.

Према нејговим речима, брига о пензионерима, борба против рада на црно, запошљавање особа са инвалидитетом и преквалификација радне снаге према потребама тржишта рада су области којима се Министарство активно бави у циљу изградње боље и успешније Србије.

Ђорђевић је свим полазницима пожелео успешан ток студија и истакао да су сви припадници Високих студија безбедности и одбране понос Србије те да ће сигурно и полазници 7. класе постићи својим залагањем и трудом изузетне разултате.

Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у Школи националне одбране као највиши ниво каријерног усавршавања официра и високих службеника Србије, а међу полазницима су и три страна полазника, по један официр оружаних снага Босне и Херцеговине, Хрватске и Алжира.

Један од полазника 7. класе ВСБО је и в. д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести