Др Даница Грујичић добитница Про-фемина награде

БЕОГРАД: У организацији магазина „Лепота и здравље“ одржана је седма по реду регионална конференција „Про-фемина“, која је окупила еминентне говорнике и стручњаке из света медија, бизниса, културе и образовања, из области науке, здравља, исхране и моде. 
dr danica grujicic
Фото: Tanjug/ Color Press Group

Једну од највећих женских конференција у региону у понедељак су отвориле Сузана Пауновић, шефица Канцеларије за људска и мањинска права, и главна и одговорна уредница магазина „Лепота и здравље“ Лидија Ћулибрк. 

Специјалну „Про-фемина“ награду ове године је директорка конференције „Про-фемина“, Милица Ђокић, уручила неурохируршкињи, др Даници Грујичић, начелници Центра за неуроонкологију Клиничког центра Србије.

Често ме питају: шта ти треба да се бавиш интернетом, зашто снимаш влогове, па онда коментаришеш, па Твитер, па Инстаграм... Па треба ми! Не могу да ћутим! Сматрам да све проблеме у животу можемо решити само заједничким путем. Сматрам да жене ту могу да имају апсолутно одлучујућу улогу! Надам се да ће већ током следећих избора ситуација постати таква да у Влади буде већина министара жена, да у Парламенту буде већина посланика жена... Мислим да ће онда те институције, које одлучују о нашој судбини, много боље одлучивати, истакла је др Грујичић.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести