ДРАМА НА ПЛАНИНИ У АЛБАНИЈИ Погинула Осијечанка, евакуисана три српска и четири хрватска планинара! (ВИДЕО)

Албанска горска служба спашавања објавила је да је јуче једна хрватска држављанка смртно страдала на планини Језерски врх. Како наводи албански ГСС-а, у акцији је спашено седам планинара, при чему их је четворо из Хрватске и троје из Србије.
1
Фото: Screenshot/GSS Albanije

Како се неслужбено дознаје, преминула је хрватска држављанка (43) из Осијека, која је пала са литице. Акција спашавања изведена је хеликоптером Министарства обране, а у спашавању је судјеловала и полиција. Погинула је 43-годишња Осјечанка.

Тим за потрагу и спашавање омогућио је извлачење мртвог тела и транспорт хеликоптером у мртвачницу.

„Планинарка из Хрватске оклизнула се приликом успона са стрмине врло близу Језерског врха, а остатак групе је затим позвао помоћ. Наш тим је заједно с полицијом и припадницима Горске службе спашавања започео акцију спашавања из долине Валбоне. Дигнут је и транспортни хеликоптер. Особа рођена 1981. године пронађена је без знакова живота, а њено је тело хеликоптером превезено до мртвачнице. Операција је настављена приступом остатку групе који су се налазили у опасном положају (7 планинара, 4 хрватска држављанина и 3 српска). По доласку на место догађаја планинари су спашени и превезени у село Вутај у Црној Гори, у сарадњи с црногорском горском службом. Преминулој планинарки изражавамо саучешће”, стоји у саопштењу албанске горске службе спашавања.

(Index.hr)

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести