ДРАМА У ГРЧКОЈ Српкиња се нашла у великој невољи, а онда су се Срби ујединили и помогли

Када се креће на пут, поред личних докумената, битно је да понесемо и одређене лекове, да се нађу при руци ако буде потребно.
1
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Ипак, деси се да останемо без лека или не можемо нигде да га купимо, а тада летовање уме да се претвори у прави кошмар. Таква ситуација се десила једној Српкињи у Грчкој, која је захваљујући добрим људима успела да касно у ноћ пронађе инхалатор за своје дете.

Она је у групи Грчка инфо, која служи да људи размене корисне информације уколико летују у Грчкој, замолила да јој се јави уколико неко са малим дететом летује у Неос Мармарасу и има инхалатор, те ако је расположен да га позајми "јер је неопходан".

У коментарима делили савете и помагали

У коментарима се одмах појавио велики број људи, који су саветовали како да се снађе док не набави инхалатор, делили своја искуства и пружали подршку забринутој мами.

"Ми смо у Торонију, ујутру крећемо за Србију, што значи да пролазимо поред Неоса. Могу да Вам предам кад кренемо? Могу и ноћас ако је фрка, ако имате ауто да неко скокне до Торонија (знам како је)", један је од коментара који се нашао испод објаве.

Једна жена је саветовала да "импровизује некако над шерпом, са крпом око главе, другу идеју немам..."

"Ако се не снађете можда вреди покушати код неких лекара који су доступни 24х, уз полису осигурања".

"Ми смо далеко, у Сартију. Идите до хитне, неке болнице, не знам шта је у близини, да је инхалирају, ако користи помоћну мускулатуру, немојте чекати", неки су од савета у коментарима испод објаве.

"Имамо ми, писала сам Вам у inbox"

У коментарима се појавио и онај најбитнији за Српкињу у невољи: "Имамо ми, писала сам Вам у inbox". И тако се њена агонија завршила захваљујући другој Српкињи, која је несебично помогла да дете добије инхалатор.

"Дивни људи неизмерно хвала на саветима и дизању поста.. Ивана Цириц Мирцета нам је помогла и за ноћ позајмила од свог детета.. Ко зна и има искуства зна колико то значи и спашава", написала је она у коментару.

Додала је и да су пре пар година превазишли ове проблеме, "али ето.. промена климе".

"Хвала овој групи што постоји и што је размена искуства драгоцена на мноштво тема", написала је она.

(Blic)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести