ДРЖАВА ДАЈЕ ЈОШ 400 МИЛИОНА ДИНАРА Ево ко све може ДА ДОБИЈЕ ПАРЕ

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић уручила је данас представницима 52 локалне самоуправе уговоре о суфинансирању мера популационе политике и подршке породицама и деци.
dinar, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Брига о породици и нашој деци и борба за бољу демографску слику један је од приоритета Владе Србије, а основни приоритет рада и свих активности Министарства за бригу о породици и демографију, наводи се у саопштењу.

- Држава је издвојила 400 милиона динара за мере и активности локалних самоуправа које за циљ имају подршку породицама и стварање боље демографске слике у нашој земљи - поручила је министарка Кисић.

Средства су добиле 52 локалне самоуправе, које ће заједнички са државом реализовати широк спектар подршке породицама и деци. Највише средстава, према речима Кисић, добила је општина Црна Трава, у којој је прошле године рођено само четири детета, преноси Курир.

- Приликом посете Црној Трави видели смо да ова општина има различите идеје како да се побољша демографска слика. Овим средствима ће бити довршена зграда намењена младим брачним паровима са децом, преко 25 младих парова ће добити могућност да имају кров над главом и у овој општини одгаја своју децу - навела је Кисић.

Министарка Кисић је рекла да ће средствима које је определило Министарство за бригу о породици и демографију бити суфинансирани бројни пројекти.

Међу тим пројектима су адаптације и опремање вртића, изградња игралишта за децу, набавка опреме за очување репродуктивног здравља жена, психофизичка припрема трудница, санација спортских терена у школама, куповина санитетских возила која су специјализована за транспорт новорођенчади која захтевају збрињавање на одељењима неонатологије.

У наредном периоду посетићемо сваку од локалних самоуправа, да покажемо шта смо урадили и да се види да локалне самоуправе и наша држава брину о породицама и деци, поручила је Кисић.

Курир.рс

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести