Дводневни међународни демографски скуп у Новом Саду

НОВИ САД: У организацији Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Матице српске и Департмана за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета у Новом Саду отворен је дводневни 6. симпозијум с међународним учешћем „Академик Берислав Бета Берић“: Примери добре праксе у популационој политици и планирању породице.
pokrajina demografija
Фото: vojvodina.gov.rs

Отварајући симпозијум, помоћница покрајинског секретара за демографију Светлана Селаковић, истакла је да одржавање оваквог скупа омогућава да се, кроз презентацију више од 30 радова, сагледају проблеми, али и потенцијална решења у земљи и региону.

Селаковић је учесницима скупа презентовала рад Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова кроз мере које се реализују у сфери популационе политике. Помоћница покрајинског секретара изразила је наду да ће резултати овог скупа бити у функцији системског решење негативних демографских трендова.

На уводном делу, учесницима су се обратили председник Матице српске Драган Станић и управник Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду проф. др Тихомир Вејновић, који су говорили о раду и доприносу академика Берића како у сфери гинекологије, тако и у свим осталим областима којима се бавио.

Фото: vojvodina.gov.rs

Током оржавања симпозијума, 13. и 14. новембра биће презентовано преко 30 радова у четири сесије: Искуства и примери популационе политике према фертилитету, Искуства и примери популационе политике према морталитету и старењу, Регионални и демографски развој земаља Западног Балкана и Искуства и примери популационе политике према миграцијама.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести