ЕВО ЈОШ КОЛИКО НЕРАДНИХ ДАНА НАС ЧЕКА ДО КРАЈА ГОДИНЕ: У овом месецу можете да спојите одмор од 12 дана! Комплетан списак

Ђаци у Србији су се данас вратили у школске клупе након мини-одмора због Дана државности. И многи запослени су нерадне дане спојили са викендом и добили четвородневни одмор. Међутим, лоша вест за многе је да ћемо наредне нерадне дане имати тек у мају за Празник рада и Ускрс.
а
Фото: Pixabay

Ђаке у априлу чека пролећни распуст, који укључује ускршње и првомајске празнике, а који почиње у понедељак, 29. априла и завршава се у понедељак, 6. маја 2024. године.

Међутим, рачунајући и дане викенда пре почетка распуста, ђаци неће ићи у школу већ од суботе 27. априла, а како се у клупе се враћају у уторак, 7. маја, то значи да ће имати пуних 10 дана одмора.

Што се тиче нерадних дана за запослене након четири нерадна дана у фебруару наредни предах од посла нас чека од првог маја односно Празника рада који пада у среду и другог маја односно четвртка.

Фото: Pixabay

Затим већ у петак 3. маја пада Велики петак, а онда и те недеље односно 5. маја Васкрс. Нерадни дан је и 6. мај односно Васкршњи понедељак. Ако вам је остало годишњег одмора можете да узмете само четири радна дана (уторак, среду, четвртак, петак) и да добијете 12 дана одмора пошто све то спајате са викендом који следи.

Након мајског одмора нерадни дан запослене чека тек у новембру и то 11. новембра који пада у понедељак када обележавамо Дан примирја у Првом светском рату.

Курир

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести