Гашић: Припадници МУП-a у три дана извели 317 ЕВАКУАЦИЈА И СПАСАВАЊА

ЈАГОДИНА: Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, имали су 821 интервенцију и 317 евакуација и спасавања у протекла три дана, изјавио је данас министар унутрашњих послова Братислав Гашић у Јагодини, током обиласка поплављене индустријске зоне.
d
Фото: МУП Србије

"У протекла три дана је непрекидно ангажовано 1.817 наших припадника. Нажалост, радили смо и на превенцији. Три дана пре ових великих падавина наши припадници су покушали, тамо где имамо индиција да ће да дође до поплавног таласа, да упозоре становништво и све индустријске зоне. Неки то упозорење не схватају озбиљно“, рекао је министар.

Како је наведено у саопштењу МУП-а, Гашић се захвалио припадницима Сектора за ванредне ситуације на огромном труду, који су непрекидно са грађанима широм Србије.

"Педесет шест ванредних ситуација, то је јако пуно. Много кише је пало, преко 100 литара овде у протеклих 48 сати. Радићемо на превенцији да можемо да заштитимо и фабрике и становништво, зграде, као и усеве, пољопривредна добра“, поручио је министар.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је захвалио министру Гашићу на доласку и истакао значај његове подршке на санирању штете настале у последњих 20 дана, истиче се у саопштењу.

"Ми смо уз помоћ МУП-а, Сектора за ванредне ситуације, Црвеног крста и предузећа Србијаводе успели да одбранимо град у највећим деловима. Имамо штете у једном делу. Екипе ће и даље бити на терену, ванредна ситуација је у току, помажемо грађанима, предузимамо мере да отклонимо штете у наредном периоду“, истакао је Стевановић.

Начелник Одељења за ванредне ситуације у Јагодини Саша Игњатовић рекао је да је у Поморавском округу проглашена ванредна ситуација у Граду Јагодини и свим осталим општинама, као и да се санирају последице поплава.

"Припадници Сектора за ванредне ситуације и Градског штаба тренутно на локацији нове индустријске зоне врше црпљење воде из овог поплављеног подручја. Имали смо доста интервенција, 25 спасених лица само у овом таласу од 15. јуна. Евакуисали смо угрожена лица из села Трнава, у насељу Железнички мост, претходно у Драгошевцу, свуда смо на терену где је потребно", поручио је Игњатовић.

Како је истакао, најбитније је да нема страдалих лица.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести