Гојковић: Стање у Војводини стабилно, али несигурно

БЕОГРАД:  Покрајински секретар за здравство, Зоран Гојковић казао је да се од раније говорило о томе да ће током јесени и зиме бити много проблема са коронавирусом и да се Србија због тога као држава припремила за зимски период тако што је ојачала своје капацитете.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Zoran Gojković Foto: Tanjug/video
Фото: Покрајински секретар за здравство проф. Зоран Гојковић Фото: Танјуг/видео

Он је за Тв Пинк казао да од марта месеца Кризни штаб поступа у складу са активном епидемиолошком ситуацијом, али се припрема и за могуће теже сценарије који могу да дођу."Од почетка смо причали да ће ово бити дуготрајна борба, да неће бити нимало лако ни за кога у свету, па ни за нас", рекао је Гојковић.

Он је нагласио да је комплетна Арена претворена у ковид болницу и да се на томе радило три, цетири месеца..."Припремано је максимално повећање капацитета и опреме. Током претходних месеци смо пуно научили", казао је Гојковић.Он је навео да је у овом тренутку стање у Војводини стабилно, али несигурно због појаве вируса у свим војвођанским управним окрузима.

"Бројке новозаражених на дневном нивоу су много мање него у централној Србији, поготово у Београду", навео је Гојковић и додао да је поносан на све грађане Војводине.Гојковић је рекао да градани треба да схвате у каквој се ситуацији налази наше окружење, а у каквој ми.

"Морамо бити, то није разлог за панику и страх, морамо бити изузетно опрезни и поступати по оном што каже струка и наука", истакао је Гојковић.

Душка Игњатовић, нацелница Клинике за анестезиологију и реуматологију КБЦ Драгиша Мишовић, рекла је да је ова болница првог дана постала ковид центар и да је то била веома брза реорганизација."Од старта смо били одредени да примамо најтеже пацијенте из Београда и целе Србије... Сада имамо једно велико искуство, преко 2.000 пацијената је прошло кроз нашу куцу", рекла је Игњатовиц.

Како је навела, ова болница се 1. октобра вратила на нормалан режим рада, што се због раста броја заражених коронавирусом може променити.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести