Грујичић: Нећемо одустати од испитивања последица бомбардовања

БЕОГРАД: Никада нећемо одустати од инсистирања на томе да се спроведе детаљно научно испитивање последица НАТО агресије, истакла је у интервјуу за "Политику" в. д. директора Института за онкологију др Даница Грујичић.
Grujicic Danica/Tanjug/Z.Žestić, arhiva
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva/Grujicic Danica

"Парафирањем споразума о формирању Заједничког тела за утврђивање последица НАТО бомбардовања, у јуну 2018. године, држава је послала поруку да јој је важно да истина о НАТО агресији изађе на видело", рекла је Грујичић.

Међутим, она констатује и да од тада ништа друго није учињено.

Скоро две године након што су министарства просвете, здравља, екологије и одбране потписале документ о оснивању тог тела, оно формално-правно и даље не постоји, оценила је др Грујичић.

"Споразум мора да одобри Влада Србије, али на досадашњим седницама ова тачка још није стигла на дневни ред", нагласила је она.

Грујичић је оценила да ниоје у питању пројекат који ће се радити "само једно лето", већ да ће то бити "дуг и темељит посао".

"Сви смо спремни за њега, можда и више него пре. Најважније је што се овој иницијативи из године у годину придружује све више научника", рекла је Грујичић за данашњу "Политику".

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести