Институт из Приштине: Вода у Дечанима није отровна

ПРИШТИНА: Микробиолошке анализе узорака у случају тровања становника општине Дечани су негативне, саопштила је Аднора Нурбоја из Института за јавно здравље у Приштини и објаснила да то значи да вода у овој општини није отровна.
voda pixabay
Фото: pixabay.com

Нурбоја је за приштински Кљан Косова рекла да ће, упркос овим резултатима, наредних дана узорци поново бити узети на тестирање.

Анализе су, како преноси Косев, рађене у микробиолошким лабораторијама овог института како би се утврдило да ли је овај случај повезан са контаминацијом.

Градоначелник Дечана Башким Рамосај је синоћ, након састанка са члановима Штаба за управљање ванредним ситуацијама и у складу са препорукама Института за јавно здравље у Приштини, саопштио да у Дечанима од уторка функционише водоснабдевање.

Он је апеловао на грађане да воду користе само за санитарне потребе и истакао да се вода за потребе домаћинства препоручује за употребу тек након што се прокува.

Рамосај је рекао да су ови критеријуми на снази до доношења друге одлуке.

У Дечанима је јуче проглашена ванредна ситуција након масовног тровања грађана због, како се сумња, неисправне воде за пиће.

Број особа са симптомима тровања у Дечанима се повећао и сада је 1.500.

Roksana
14.07.2021 • 14:36
Moje domacinstvo vec odavno koristi nobel aparat za preciscavanje vode i tako smo zasticeni od nekvalitetne vode,koja upravo dolazi kroz cevi koje su stare i pune kamenca i ostale necistoce.
EUR/RSD 117.5647
Најновије вести