Кисић: Будућност деце и њихови снови приоритет за државу

БЕОГРАД: Министарка за бригу о породици и демограефију Дарија Кисић изјавила је да будућност деце и њихови снови јесу и биће најважнија питања за српско друштво и српску државу, јер, како је навела, дечији осмеси, срећа и задовољство немају никакву цену.
k
Фото: Tanjug

Кисић је на панел дискусији „Сви су снови једнако важни“, која је поводом Светског дана детета одржана у Дечијем културном центру, рекла да сваки дан треба да буде дан детета, јер су деца највредније благо које имамо, саопштено је из Министарства за бригу о породици и демографију.

О њима треба да бринемо, да их чувамо, али и да учимо од њих, јер нам она на сваком кораку показују колико је битно да се смејемо, волимо и поштујемо, да не познајемо разлике, рекла је Кисић на панелу, чија је тема била инклузија деце.

Министарка је подсетила да се у Конвенцији о правима детета УН наводи да сва деца имају једнака пава без обзира где живе, којим језиком причају, које су вере или нације, чиме им се баве родитељи.

Сва су деца пођеднако важна и јасно је да иста права и могућности морају имати и деца са различитим поремећајима здравља. Инклузија подразумева једноставну ствар - да сву децу прихватимо раширених руку, баш као што и она прихватају свет који их окружује. Њима је најважније да се друже, радују, смеју, а на нама је да им то омогућимо, навела је Кисић.

Она је нагласила да су породица и деца у самој сржи активности Министарства за бригу о породици и демографију, које је партнер свој деци и родитељима у остварењу заједничког циља, а то је лепша и боља будућност сваког детета.

Важно је и да на данашњи дан - Светски дан детета, пошаљемо поруку и да не заборавимо да све што радимо, радимо због деце, за њихово безбрижно и срећно детињство, квалитетно одрастање и њихову будућност, оценила је Кисић.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести