Кисић Тепавчевић: Никад нисмо објављивали другачије податке

БЕОГРАД: „Нико ни у једном моменту није саопштавао другачији број заражених или преминулих од корона вируса него што је у том моменту било у информационом систему, изјавила је вечерас заменица директора Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" Дарија Кисић Тепавчевић.
kisic tepavcevic, tanjug
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

"Ми смо по први пут када је у питању ова пандемија желели да имамо транспарентне податке и први пут смо имали информациони систем... Ми смо сваког дана све саопштавали. Ниједног момента, ниједног дана нисмо објављивали другачије податке од оних који су стизали", казала је Кисић Тепавчевићева у емисији Хит твит на ТВ Пинк.

Поводом кампање против Кризног штаба рекла је да они нису никакве жртве и да само раде свој посао.

Она је објаснила да пријава заразних болести функционише тако што лекари шаљу надлежнима и све се слива у "Батут".

Поновила је да корона вирус не познаје никакве границе и да су пред њом сви једнаки.

Она је истакла велики рад епидемиолога у борби против корона вируса и објаснила да 170 домова здравља, 24 завода и института уноси податке, а да је у то укључно више стотина особа.

"Морам да наведем огроман рад колега епидемиолога... Захваљујемо се колегама клиничарима... Заблуда је да ми нисмо обукли мантиле. Епидемиолози мукотрпно изгарају, а тек ће интензивно да раде", казала је Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је са жаљењем констатовала да се огроман труд да представе ситуацију каква јесте, потрешно интерпретира.

"Наш труд да представимо како јесте сада се потпуно другачије доживљава. Нико ни у једном тренутку није саопштавао другачији број него што је у том моменту било у информационом систему", поновила је Кисић Тепавчевићева.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести