Конференција “Еразмус+ отвара врата”

НОВИ САД: Конференција “Еразмус+ отвара врата” у организацији новосадског Удружења “Инжењери заштите животне средине” од 17. до 19. јула одржава се у Конгресном центру Цептор на Андревљу.
e
Фото: Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine"

Конференција је окупила је 50 представника и представница организација младих и организација за младе из шест земаља западног Балкана: Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Србије, Албаније и Косова. На конфренцију су позвани и доносиоци одлука који имају утицај на креирање и развој програма за младе.

Конференција “Еразмус+ отвара врата” део је истоименог трогодишњег пројекта, који реализује удружење “Инжењери заштите животне средине” у оквиру програма “Нови Сад - Европска престоница младих за 2019. годину”.

Циљ пројекта је, по речима Игора Јездимировића из овог удружења, успостављање структурираног дијалога, умрежавање и синергијско деловање ка унапређењу позиције и могућности младих са Балкана.

Јуче су учесници присуствовали панел дискусијама о кључним активностима Еразмус+ програма. То су: мобилност у области образовања и младих; институционална сарадња у области образовања, младих и спорта; унапређење образовних политика и политика које се односе на младе.

Препоруке и сугестије с панела ће бити заједно презентоване и продискутоване, а након завршетка конференције објављене на сајту www.dijalog.rs. Задатак је  да се прикупе препоруке и формирају захтеви за унапређење коришћења Еразмус+ програма на простору западног Балкана. Препоруке ће бити обједињене и објављене у виду брошуре на српском, енглеском и албанском језику.

В. Ц.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести