"Корнетом" значајно унапређена способност наших јединица

БЕОГРАД: Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да је наша војска данас опремљена неким од најсавременијих средстава наоружања и војне опреме, којима су значајно унапређене оперативне способности наших јединица, што је чини снажним гарантом очувања мира и стабилности наше земље.
Војска Србије
Фото: Војска Србије

Он је навео да је у току интензивна обука припадника јединица Четврте бригаде наше копнене војске, које су опремљене противоклопним ракетним системима "корнет", саопштило је Министарство одбране.

"Наши момци и девојке који чине борбене послуге увежбавају откривање и праћење циљева и припрему за дејство, док их у наставку очекују бојева гађања, на којима ће у пракси проверети достигнута знања и вештине за ефикасну употребу овог средства у дневним и ноћним условима", рекао је Стефановић.

Додао је да су увођењем једног од најсавременијих система за борбу против тенкова и оклопних возила у наоружање Војске Србије значајно унапређене њене способности за противоклопна дејства, али и истакао да су, уз интезивна опремања, за ефикасност изузетно важне и сталне обуке наших војника.

"Опремамо се и увежбавамо да бисмо свима послали јасну поруку да је Србија чврсто опредељена да живи у миру и стабилности и да има Војску која својом снагом гарантује да ће тако и бити", поручио је Стефановић.

Он је додао да Војска Србије својом јачином јасно поручује да нико не треба ни да помисли да би могао да угрози миран сан нашег народа и путеве развоја наше земље, јер ћемо, наводи, своје и те како умети да заштитимо.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести