Лончар: Покушаћемо да изградимо још једну болницу у Нишу

НИШ: Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас током посете Нишу да ће се у том граду изградити још једна болница, попут оне у Батајници, која би била ковид док траје епидемија корона вируса, а након тога би постала градска болница.
zlatibor loncar tanjug
Фото: Tanjug/ Nikola Anđić

"Разговарали смо о улагањима у Ниш. Сложили смо се сви да покушамо да изградимо једну болницу, као што је она у Батајници и она која ће се градити у Новом Саду", рекао је Лончар новинарима, након откривања спомен плоче др Миодрагу Лазићу.

Министар је рекао да већ постоји и локација за ту болницу, на улазу у Ниш, са свим неопходним инфраструктурним предусловима.

"Док траје корона, та болница би била ковид, а после тога би била градска болница. Тако би се растеретио КЦ Ниш, а град би коначни имао градску болницу, као прелаз између Дома здравља и Клиничког центра", рекао је Лончар.

Он је додао да је Нисус потребна још једна поликлиника, за коју ће бити урађен идејни пројекат.

Министар је указао и на проблем паркирања око Клиничког центра у Нишу, и додао да је налог да се то реши.

"Нигде на свету не постоји да аутом дођете до ординације, да оставите ауто и да се задржите колико год вам треба. Најскупљи сат је испред болница. Можете да се задржите само колико је неопходно да оставите пацијента и да изађете", рекао је Лончар.

Perica
14.04.2021 • 16:00
Naravno da nema mesta za parkiranje kada gospoda mora kolima na posao. Ne može autobusom ili pešaka. Sad će Lončar da im napravi još više mesta da imaju gde da se parkiraju a bolesnici neka se slikaju ili plate taksi ako žele kod lekara.
GISHA
14.04.2021 • 18:36
Zaključak :U planu su još pandemija kao i uskraćivanje besplatnog parkiranja kod bolnice .
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести