Магла смањује видљивост, очекује се појачан саобраћај

БЕОГРАД: Магла смањује видљивост и отежава саобраћај на подручју Смедеревске Паланке, Крагујевца, Пожеге, Сјенице и Краљева, саопштио је јутрос АМСС.
saobracaj automobili
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Са првим поподневним сатима, када се очекује и појачан саобраћај због почетка викенда, метереолози најављу још једну промену времена која може донети кишу и мокре коловозе. 

Промена времена, смањена видљивост, мокар коловоз, опало лишће на путу које повећева његову клизавост и генерално лоши јесењи услови вожње често могу бити разлог застоја у саобраћају због изненадних кварова на возилу, али ове промене времена скоро увек доносе већи број саобраћајних незгода зато је потребно да данас возачи буду опрезнији и пажљивији у саобраћају него уобичајено. 

Тренутна проходност путева је добра, сем у подручјима са маглом, а интезитет саобраћаја ван градова је још увек умерен.

Од данас до 31. октобра због извођења асфалтерских радова у оквиру изградње аутопута Е75, деоница Царичина долина- Владичин Хан, поддеоница Царичина долина- тунел Манајле возила ће се наизменично пропуштати на државном путу II А реда број 258 Лесковац - Врање. 

Радови се изводе на око 5 километара од мотела Предејане (у правцу Врања). Током дана, од 7 до 19 сати, изводиће се радови на асфалтирању
претицајне траке дела ауто-пута Е/75 (држ. путу I А реда бр. 1) у смеру од Суботице ка Новом Саду, између петљи Фекетић и Врбас, због чега ће се саобраћај одвијати преко зауставне и дела возне траке. 

Радови ће бити обебеђени одговарајућом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

До 04. новембра, у времену од 08.00 до 17.00 часова, због радова на асфалтирању коловоза, доћи ће до обустава саобраћаја на путу IIА реда бр. 147, између Тресије и Космаја.

Путничка возила ће бити усмерена на обилазни пут који од Младеновца, Космај и Рогаче води ка Сопоту, док ће возачи теретних возила преко 3,5т моћи да користе пут који од Младеновца и Влашког Поља води ка Сопоту.

Према последњим информацијама ЈП „Путеви Србије“ нема задржавања на наплатним станицама.

На нашим граничним прелазима на путничким терминалима, према подацима Управе граничне полиције, нема дужих задржавања од 15 минута.

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести