Мали: Плаћена пракса у јавним службама за најбоље студенте

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је Влада Србије на данашњој седници усвојила Закључак којим се предвиђа да најбољи студенти треће, односно четврте године основних академских и интегрисаних студија у школској 2021/2022. години, имају плаћену праксу у државним органима и јавним службама.
sinisa mali
Фото: Youtube Printscreen

Мали је на свом Инстаграм профилу објавио да је предвиђено да се обезбеди обављање плаћене стручне праксе почев од 1. априла ове године, у трајању од три месеца.

Навео је да се пракса може обављати у министарствима, управама у саставу министарстава, јединицама локалних власти, јавним предузећима, установама и код других корисника јавних средстава.

"На овај начин желимо да пружимо најбољим студентима прилику да још током студија стекну практична знања и радно искуство, што им по завршетку факултета може значајно помоћи при запошљавању", написао је Мали.

Истакао је да су млади будућност наше земље и додао да је то само још један од начина да им се покаже да држава мисли на њих и да их континуирано подржава.

Мали је казао и да је то само један од резултата разговора са представницима студената и студентских организација.

Најавио је да ће бити још лепих вести.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести