Награђени радови младих на тему борбе против корупције

БЕОГРАД: Радови ученика основних и средњих школа који су победили на такмичењу "Млади за друштво без корупције" изложени су у Дому омладине, а прво место у категорији цртежа освојила је Ивана Јацимовић из ОШ "Соња Маринковић" из Земуна, док је прво место у категорији видео радова заузела Ружица Ристивојевић из Школе примењених уметности из Шапца.
1
Фото: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Такмичење је расписала амбасада САД у Србији, а циљ је подизање свести међу младима за стварање бољег друштва без имало толеранције према корупцији.

У својим радовима млади су приказали како доживљавају корупцију, како она утиче на њих и како виде борбу против корупције. 

На такмичењу је учествовало 72 ученика из Београда, Кнића, Куле, Варварина, Јајинаца, Кикинде, Ивањице, Земуна, Батајнице, Врања, Липљана, Сомбора и Шапца.

Изложба је почела јуче у 13 сати, трајаће до вечерас у 20 у холу испред Велике сале Дома омладине.

У категорији цртежа награђени су и Маја Рацић из ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" у Батајници која је заузела друго место и Алекса Алексов из ОШ "Јован Цвијић" из Београда који је освојио треће место.

Друго место међу видео радовима освојио је Никола Магденовски из Средње економске школе у Сомбору.

Пројекат финансира амбасада САД, министарство правде САД, Канцеларија за међународни развој, помоћ и обуку у правосуђу и Биро за борбу против међународне трговине наркотицима и за спровођење закона.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести