НАСИЉЕ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ Нападнути ђак и наставница

БАЧКА ПАЛАНКА: У Основној школи „Вук Караџић” у Бачкој Паланци родитељ једног ученика насрнуо је на дежурну наставницу, која је покушала да заштити другог ђака према ком је тај мушкарац претходно био насилан.
nasilje tuca pixabay
Фото: pixabay.com

Инцидент се догодио када је, како незванично сазнајемо, отац хватао осмогодишњег дечака руком за вилицу, говорећи да његово дете нико не сме да дира, а затим је просветну радницу гурао по ходнику, вукао је за одећу и покушавао да је удари.

Медији преносе да је малишану на лицу остала модрица, па је неколико сати касније био код лекара у дечјој амбуланти, који га је упутио на даље прегледе у Дечју болницу у Новом Саду.

О немилом догађају обавештена је и полиција, која одмах дошла у школу да би се утврдило шта се догодило, а изјаве су узете од родитељи и наставница.

Насиље се, како се сазнаје, десило 29. октобра у преподневним сатима, када је, како наводе у Унији синдиката просветних радника Србије, један родитељ, пратећи своје дете, у школској згради насрнуо на једног ђака, који се, наводно, претходних дана свађао с његовим дететом.

„Видевши да је тај родитељ насилан према ученику, дежурна наставница је похитала да га спречи, али је родитељ био насилан према њој”, саопштава Унија синдиката просветних радника Србије. „Тада се умешао и један други родитељ који се ту затекао, али ни он није успео да заустави насилника, већ је и сам постао његова жртва. Још два дежурна наставника, која су дошла да заштите ученике и спрече насиље, искусила су на себи бес тог родитеља”.

Директорка те бачкопаланачке осмолетке Соња Ралић потврдила је медијима да се инцидент догодио пре почетка наставе, али није могла да предочи више детаља, позивајући се на Закон о заштити података о личности.

У Основном јавном тужилаштву у Бачкој Паланци предочили су да је у уторак школа проследила кривичну пријаву против насилног родитеља, и да се утврђују све околности тог догађаја, после чега ће се одлучити о даљем поступку.

С. Х.

Mile
08.11.2019 • 12:49
Siguran sam da je imao dobar razlog da prati svoje dete u skolu. A nastavnica bi mogla da primeti kad deca vrse nasilje nad drugim detetom.
Анонимни
08.11.2019 • 17:36
Ne lupetaj mile
Žarko
08.11.2019 • 19:27
Ne odobravam nasilje u bilo kom obliku. Pretpostavimo da priča ima i drugu stranu. Možda je dete pobesnelog oca bilo zaista maltretirano od strane vršnjaka koga je ovaj razjareni otac "pritegao". Svakako nedopustivo ponašanje odrasle osobe, ali očigledno je prethodilo vršnjačko nasilje koje niko nije identifikovao. Možda je to istina. Možda tako stoje stvari. Mada... Deca su deca i njihovo hoškanje treba prepustiti njima da rešavaju, naravno na dečijem nivou bez priskakanja roditelja, dok su granice igre pristojne.
Lela
08.11.2019 • 22:48
Zamisli da je napadnuta nastavnica tvoja ćerka ili sestra!
EUR/RSD 117.5836
Најновије вести