Наступ културно-уметничких друштава сутра широм Србије

БЕОГРАД: У више од 50 градова и места широм Србије сутра ће бити одржана једночасовна акција током које ће чланови више од 150 културно-уметничких друштава прошетати улицама и извести по неколико кореографија како би скренули пажњу на значај и снагу аматеризма.
folklor, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Осим у градовима Србије, дефиле ће бити одржан у Бања Луци, Прњавору, Фочи, Торонту, Есену, Паризу, Темишвару, Будимпешти, Вуковару, Бечу и Шафхаузену.У Београду акција ће почети у 13 часова, испред Библиотеке града Београда.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и министар заштите животне средине Горан Триван, у својству председника Скупштине Савеза културно-уметничких друштава Србије и председника АКУД "Иво Лола Рибар", раније су скренули пажњу да су културно-уметничка друштва деценијама место сусретанаја, образовања и васпитања младих људи. 

Културно-уметничка друштва су, како сматра Вукосављевић, често језгро културе у малим срединама и расадник талената, али последњих деценија аметеризам је мало "зарђао и запуштен".

Циљ сутаршње акције је управо да се јавности скрене пажња на значај и снагу аматеризма који, према мишљењу министра Вукосављевића, представља "велики, недовољно искоришћен потенцијал коме ће дати нови подстицај".

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести