НЕОБИЧНО УПОЗОРЕЊЕ Због дивљих свиња избегавати приобални део НБГД и Земуна

БЕОГРАД: Управа за шуме упозорила је данас грађане на потенцијалну опасност од дивљих свиња, које су присутне на деловима територија општина Земун и Нови Београд, на потезу од блока 30 до блока 9, односно од Ушћа до Земунског кеја.
divlje svinje, JP Vojvodinašume/ilustracija
Фото: ЈП „Војводинашуме“/илустрација

У саопштењу Министарства пољопривреде, грађани се упозоравају да је неопходно, ради личне безбедности људи, избегавати изласке у приобални део Новог Београда и Земуна, а нарочито у вечерњим и ноћним сатима, све док траје ова непосредна опасност.

Одређени број дивљих свиња, услед високог водостаја Дунава који је поплавио Велико ратно острво, спас је пронашао на подручју Новог Београда, што је проузроковало велику узнемиреност у јавности.

Дивље свиње које се налазе на површинама ван ловишта су врло узнемирене, при чему су одређене женке високосупрасне или су се скоро опрасиле, што максимално повећава ниво ризика.

На терену су уведена дежурства у организацији Ловачког удружења "Земун", полиције и ЈКП "Ветерина Београд", који предузимају мере хватања, успављивања и збрињавања у прихватилишту којим газдује ЛУ "Земун", као и сталног праћења њиховог кретања, уз предузимање свих неопходних биосигурносних мера.

Ради личне безбедности људи, као и избегавања непотребног узнемиравања које може изазвати неконтролисане реакције и непредвидиво кретање дивљих свиња, неопходно је да се избегавају изласци у приобални део Новог Београда и Земуна, а нарочито у вечерњим и ноћним сатима, све док траје ова непосредна опасност, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести