НИС представио достигнућа програма "Заједници заједно"

НОВИ САД: Нафтна индустрија Србије (НИС) одржала је данас свечаност у Новом Саду поводом изабраних пројеката на конкурсу "Заједници заједно", којим та компанија са више од 110 милиона динара подржава развој локалних заједница.
Sa predstavljanja NIS-ovog programa  „Zajednici zajedno”  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Са представљања НИС-овог програма „Заједници заједно” Фото: Дневник.рс

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић истакао је да пројекат „Заједници заједно” помаже локалне самоуправе, посебно водећи рачуна о најважнијим питањама у свакој.

„НИС је од 2009. године до данас у АП Војводини подржао 758 пројеката са 735 милиона динара, а та улагања су веома важна за локалне заједнице“, рекао је Милићевић.“Улагано је у веома важне области, с једним циљем: да се побољша животни стандард грађана. Покрајинска влада подржава и подржаваће акције којима компаније показују да су друштвено одговорне према срединама у којима раде и стварају профит јер део тог профита враћају улажући у побољшање квалитета живота грађана.

И Нови Сад је међу градовима који заједно с НИС-ом учествују у пројекту „Заједници заједно”, а градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да је до сада реализовано више од 80 пројекта у различитим областима.

„Осим учешћа у програму „Заједници заједно”, Град Нови Сад и НИС сарађују и на другим пројектима, међу којима је и „Млади хероји”“, рекао је Вучевић. „Заједнички рад обострано је значајан јер су резултати исти – радимо заједно за бољи Нови Сад, за бољу Србију.“

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев указао је на то да се успешно пословање мери бројкама, али несумњиво и односом према заједници у којој се послује, те да је потврда тога и то што ће се програм „Заједници заједно” наставити.

 Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.3307
Најновије вести