НОВИ ДЕТАЉИ СКАНДАЛА У ШКОЛИ У СУРДУЛИЦИ Ево како су кажњени дечаци који су снимали и симулирали односе

Ученици шестог разреда, који су актери секс афере која се недавно десила у ОШ "Вук Караџић" у Сурдулици , добили су укор наставничког већа, сазнаје Телеграф.рс. 
najnovija vest, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, један од дечака снимао је телефоном, симулацију оралног секса, свог друга и другарице из разреда, а након тога снимак је почео да се дели међу децом, али и на друштвеним мрежама.

Све је доспело у јавност, након чега је реаговала школа и прјавила случај надлежним установама и институцијама. На снимку се види да девојчица лежи на поду у учионици, када јој један од дечака скида панталоне и веш, а потом покушава да симулира орални секс, леже преко ње, глумећи да имају односе, док се дечак који то снима смеје.

Након што је случај пријављен Центру за социјални рад, Вишем јавном тужилаштву и полицији, уследиле су мере.

Драгана Нешић, директорка ове школе, каже да су дечаци добили укор, а девојчица није.

- Дечацима су изречене и мере друштвено корисног рада, који подразумева и израду презентације на тему ненасиља, затим укључивање у друге друштвено корисне активности. Одређено је да са њима раде педагози и психолози. Ми још увек чекамо званични извештај Центра за социјални рад и тужилаштва. Све што је било у домену надлежности школе, ми смо предузели - напомиње Нешићева.

У овај случај није била укључена Школска управа Врање, тако да се не очекује и њихов извештај.

Према сазнањима, Центар за социјални рад сматра да у овом случају није било насиља, већ да је понашање дечака и девојчице било "нека врста тик - ток изазова".

Како год, након овог догађаја у школи, родитељи су почели да опрезније гледају на то шта деца снимају.

- Сви смо почели да стрепимо да се и нашем детету не деси нешто слично, у којој год улози се нашло. Деца су неспремна за све то, поводљива, тако да смо некако и уплашени. Причамо стално, али ко зна шта је следеће - каже Сурдуличанин чије дете похађу овде наставу.

Више јавно тужилаштво, које је надлежно у овом случају, каже да је утврђено да у поступању актера овог догађаја, како дечака, тако и девојчице, нема елемената ни једног кривичног дела.

Више Јавно тужилаштво, као и школа, такође очекује званични извештај Центра за социјални рад о предузетим мерама у овом случају.

(Телеграф.рс/С. Тасић)

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести