Поповић: Прва фаза у производњи руске вакцине за три месеца

БЕОГРАД: Министар иновација у Влади Србије Ненад Поповић изјавио је јутрос да очекује да прва фаза у производњи руске вакцине Спутњик В у Србији почне за три месеца.
nenad popovic, tanjug jpap
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Поповић је, гостујући на ТВ Прва, прецизиао да ће прва фаза обухватати транспорт из Русије, пуњење, паковање и дистрибуцију вакцине.

Када је реч о другој фази производње, осносно о пуном циклусу производње, он би могао да почне до краја године, навео је Поповић.

Он је објаснио да је за то потребна набавка најбоље опреме која би задовољавала највише стандарде за производњу вакцина и додао да и Русија ту опрему увози из Немачке и Француске и да се сада на ту опрему чека много дуже.

Поповић је истакао да је рад на покретању производње Спутњика В у Србији директан резултат разговора председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина и да је председник Вучић дао налог да се све уради по том питању.

"Борићемо се и верујемо да ћемо до краја године имати пуну производњу руске вакцине", истакао је Поповић.

Он је указао да је Србија до сада у Европи добила највише вакцина из Русије и да би могла да буде прва у Европи која производи ту вакцину.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести