Посађено 28.000 садница храста на Фрушкој гори

НОВИ САД: Од почетка велике Акције пошумљавања, коју је организовао Национални парк Фрушка гора (НПФГ), за осам дана посађено је 28.000 садница храста на 11 хектара, на два локалитета на Фрушкој гори, саопштио је НПФГ.
sadnja
Фото: https://www.npfruskagora.co.rs

Акција је почела 15. новембра, поводом обележавања 60 година од проглашења првог Националног парка у Србији, садњом 60.000 нових садница.

"Акција обележавања јубилеја ''60 година-60.000 садница'' трајаће свакодневно док се не посади свих 60.000 садница на сва три планирана локалитета", саопштено је из НПФГ.

ЈПФГ захваљује за подршку, допринос и учешће свим грађанима, појединцима и организацијама, медијима и друштвено одговорним компанијама који су препознали еколошки и друштвени значај те акције.

"Примарни циљ акције је повећање опште пошумљености Србије и што квалитетнији живот генерација које долазе", наводе у том Националном парку.

Позивају све заинтересоване да им се придруже у акцији, чим епидемиолошка ситуација у држави то поново дозволи, а у међувремену да прате динамику реализације путем званичног сајта  www.npfruskagora.co.rs и друштвених мрежа  - Фејсбука  https://www.facebook.com/np.fruskagora.

EUR/RSD 117.5838
Најновије вести