Претње дописници Новости да ће убити њу и дете

БЕОГРАД: Удружење новинара Србије (УНС) осудило је данас претње дописници "Вечерњих новости" из Врања Јелени Стојковић које је добила у телефонским позивима од непознате особе и затражило да тужилаштво покрене поступак због угрожавање сигурности новинарке.
vecernje novosti, dnevnik.rs

Јелена Стојковић рекла је за УНС да јој је та особа синоћ казала да ће "убиту њу и њено дете" уз "најстрашније псовке", а да би се из онога што је говорила могло закључити да је реч о мајци ученице чије су се обнажене фотографије прошириле међу основцима у Врању, а о чему је она писала.

Претње је, како каже, после више од 10 позива пријавила полицији.

"Приликом објављивања текста водили смо рачуна да ни на који начин не означимо девојчицу, нити да откријемо њен идентитет. Није ме страх због претњи, али је ситуација непријатна", рекла је Јелена Стојковић и додала да све време има пуну подршку своје редакције.

Удружење је подсетило да је, према одредбама Кривичног законика, за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем, прописана затворска казна од шест месеци до пет година затвора и истакло да очекује да одговорни у складу са тим буду кажњени.

 

 

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести