Пуповац: Напади у Книну нису ни случајани ни спонтани

ЗАГРЕБ: Лидер Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац сматра да је напад на Србе код Книна који су гледали пренос утакмице Црвене звезде организован и да показује да Хрватска није земља мира и сигурности.
milorad pupovac, Tanjug
Фото: Tanjug

Пуповац је за хрватски Индекс оценио да су се догодили озбиљни напади на припаднике српске заједнице, који су имали одлике сквадристицке (сквадристи - припадници првих фашистичких одреда) групације. 

"Напади нису ни случајни ни спонтани. Не може у село Уздоље случајно или спонтано доћи пет аутомобила с 15 људи под фантомкама", рекао је Пуповац, који је до недавно био председник Српског националног већа у Хрватској.

Он је оценио и да Хрватска, као чланица Европске уније, представља јако лош пример нечланицама и доприноси дестабилизацији простора бивше Југославије.

Група маскираних нападача упала је у кафић код Книна и физички напала госте који су гледали утакмицу Црвене звезде, а у тучи је повређено пет особа, као и једно дете, преноси хрватски Индекс.

Након тога су непознати нападачи у месту Ђеврске вербално, а потом и физички, напали власника другог кафића и госте, али нико није повређен. 

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести