Пуштен у рад портал Школе Војводине

Обједињене информације о свим образовно-васпитним, предшколским установама, као и о домовима ученика с територије АП Војводине, од данас можете пронаћи на новом порталу Школе Војводине.
ucionica
Фото: Tanjug/Pixabay.com/ilustracija

Портал је доступан  на  адреси http://skolevojvodine.vojvodina.gov.rs/. Деца, њихови родитељи, просветни радници и сви заинтересовани од сада могу да приступе основним подацима о свакој школској установи, као што су, на пример, година оснивања, оснивач, врста установе, језик образовно-васпитног рада, име директора и датум ступања на дужност. Наведени су и контакт-подаци сваке установе – број телефона, имејл и веб-адреса. На сајту постоји опција да се сузи избор претраге, те се може посебно одабрати тип установе, као и то да ли се она сврстава у категорију јавних или приватних установа, а може се видети и галерија фотографија.

Циљ Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице приликом покретања портала Школе Војводине био је да се обједине све информације о вртићима, школама и домовима ученика, те да се на тај начин помогне деци и њиховим родитељима при одабиру одговарајуће образовно-васпитне установе.

На територији АП Војводине постоји 151 предшколска установа, 391 основна школа, 155 средњих школа и 18 домова ученика.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести