РЕМ: У "Менталном разгибавању" велики број неправилности

Донета је одлука и да се у редован надзор ставе телевизије Н1, Нова С и АЛ Џазира као телевизије које имају значајну гледаност.
REM, Regulatorno telo za elektronske medije  Foto:REM
Фото: REM, Регулаторно телo за електронске медије Фото:РЕМ

БЕОГРАД: Савет Регулаторног тела за електронске медије утврдио је да су у емисији "Ментално разгибавање" емитованој 2. новембра 2020. на ТВ Нова С, прекршене одредбе Закона о електронским медијима и подзаконских аката.

На седници одржаној у уторак, Савет РЕМ-а разматрао је извештај Службе за надзор и анализу програма у вези са том емисијом, а служба је уочила велики број неправилности, наводи се у саопштењу.

На основу тог извештаја, Савет РЕМ-а донео је одлуку да су у емисији "Ментално разгибавање" емитованој 2. новембра, уочене опаске о изгледу, сексистичке увреде, наглашавање физичких недостатака, коментара о пореклу, политичком опредељењу, родном идентитету и сексуалној оријентацији.

Тиме су, како појашњавају из РЕМ-а за Танјуг , повређени члан 50. и члан 51. Закона о електронским медијима.

РЕМ наводи да су водитељи те емисије, Дарко Митровић и Марко Степановић коментарисали фотографије чланице Кризног штаба и министарке Дарије Кисић Тепавчевић и министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић, поменувши и премијерку Ану Брнабић.

Наводе да су водитељи били подстакнути фотографијом која кружи друштвеним мрежама бележнице Зоране Михајловић на којој су били нацртани мушки полни органи.

Савет РЕМ-а утврдио је да је у поменутој емисији прекршен и члан 12. Закона о оглашавању због тога што је током емисије водитељ Дарко Митровић оглашавао своје онлајн курсеве фотошопа.

Како се наводи у саопштењу, одлучено је да се о наведеним неправилностима обавесте луксембуршко независно аудиовизуелно тело (АЛИА), ЕПРА, ЕРГА и ОСЦЕ.

Таква одлука донета је јер је дозвола за пружање медијске услуге ТВ Новој С издата од стране АЛИА.

Како је наведено, донета је одлука и да се у редован надзор ставе телевизије Н1, Нова С и АЛ Џазира као телевизије које имају значајну гледаност.

Alex
24.02.2021 • 19:47
Ala radi posao Olivera Zekic....A na Pinku, Hepiju vam nista ne smeta?
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести