РХМЗ: Упозорење на обилне падавине на југу и у централној Србији

БЕОГРАД:  Републички Хидрометеоролошки завод објавио је данас упозорење на обилне падавине у југозападној и централној Србији, наводећи да се до краја дана на подручју југозападне Србије, Шумадије и Поморавља очекује од 30 до 50 мм кише.
kisa voznja pixabay
Фото: pixabay.com

У наредна сата у западној Србији, на југу Војводине и на подручју Београда очекује се повремено киша.На потезу од југозападне Србије преко Шумадије и Поморавља све до источних крајева интензивнија киша са количином од 30 до 50 мм до краја дана и у току ноћи, а локално и више.

У југозападној Србији очекују се и пљускови са грмљавином, објављено је на сајту РХМЗ.Сутра ће се зона са интензивнијим падавинама проширити и на крајњи југ и југоисток Србије, због чега ће данас и сутра на снази бити жути и наранџасти метеоаларм.

Како се наводи, Сава ће бити у умереном и већем порасту до 11. новембра без достизања границе редовне одбране од поплава.На Лиму, водостај ће бити у порасту до 10. новембра са могућношћу достизања упозоравајућих нивоа.

На Дрини, Ибру, горњим токовима Западне и Јужне Мораве са притокама, као и на Црном и Белом Тимоку, водостаји ће бити у мањем и умереном порасту без достизања упозоравајућих нивоа.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести