Русов: Не би се добро завршило да нисмо налетели на колибу

ДЕСПОТОВАЦ: Стефан Русов, који је у недељу са Милицом Мирјанић пронађен после више од 40 сати од како су се изгубили, рекао је да се аутомобил којима су путовали није покварио, већ су током вожње налетели на дубоки снег.
nestali
Фото: МУП

Према његовим речима, одлучили су да се склоне на сигурно, односно у колибу на коју су наишли, како не би трошили гориво на грејање.

"Не би се добро завршило да нисмо налетели на колибу. Био је мркли мрак, само смо улетели унутра. Мислили смо да ћемо наћи неке мештане у околини, међутим свуда је пустош тамо, није било апсолутно никога", рекао је Стефан за Вечерње новости, захваљујући свима који су учествовали у потрази.

А њих је било доста.

Како је саопштено из МУП-а у потрази за несталима, коју предводило Министарство унутрашњих послова, учествовали су припадници полиције, Сектора за ванредне ситуације, хеликоптерска јединица МУП-а, Горске службе спасавања, ловачка друштва из Деспотовца и бројни волонтери.

У потрагу су били укључени припадници полиције из више места Србије, а један припадник Сектора за ванредне ситуације је био ангажован и на претрази терена из ваздуха.

Мирјана и Стефан су у суботу у раним јутарњим сатима у аутомобилу „пежо 207" беле боје, београдских регистарских ознака, кренули ка излетишту Лисине, а од тада им се губи сваки траг.

Како су у недељу преносили медији, телефон је последњи пут лоциран на Тупижници, планини која се простире између Књажевца, Бољевца и Зајечара, јуче око 15 сати.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести