Седница РЕМ одложена јер новинари нису могли да присуствују

БЕОГРАД: Седница Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), на којој је данас требало да се расправља о ријалити програмима и извештавању током изборне кампање, одложена је јер новинарима, због погоршања епидемиолошке ситуације, није било омогућено да присуствују.
REM, Regulatorno telo za elektronske medije  Foto:REM
Фото: REM, Регулаторно телo за електронске медије Фото:РЕМ

У саопштењу Удружења новинара Србије (УНС) наводи се да је то одлучила већина чланова РЕМ-а, на предлог чланице тог тела Вишње Аранђеловић, и додаје да је следећа седница заказана за 2. новембар, када ће бити обезбеђена сала у којој ће моћи да се испоштују епидемиолошке мере како би и новинари могли да присуствују.

У плану за данашњу седницу било је одлучивање о нацрту правилника о времену емитовања ријалитија присилног окружења, завршном извештају службе РЕМ-а о медијском извештавању у предизборној кампањи, као и о захтеву Адриа Медиа Групе за контролу рада телевизије Н1.

УНС подсећа да су у понедељак послали захтев за извештавање са седнице и да им је од РЕМ-а истог дана стигао потврдан одговор, али да је данас захтев одбијен због погоршања епидемиолошке ситуације у Београду.

Чланови Савета РЕМ-а данас је, иначе, требало да донесу одлуку о нацрту правилника којим ријалити програми присилног окружења прелазе у ноћни термин, од 23 до 6 сати ујутру.

Уколико правилник о времену емитовања ријалитија присилног окружења буде усвојен, престаће да важи препорука РЕМ-а из 2015. године која емитере није обавезивала да избаце такве садржаје из дневног програма, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5723
Најновије вести