СЕЛОМ СЕ ШИРЕ СМРАД И ДИМ Код Тополе, за мање од месец дана формиране две дивље депоније смећа (ФОТО)

ТОПОЛА: Право еколошко ругло никло је у селу Љубесело код Тополе. За мање од месец дана несавсени и бахати појединци формирали су чак две дивље депоније на Калипољском путу довозећи велике количине отпада.
2
Фото: РИНА

- Прво су се поред пута појавиле мање количине смећа, а онда је отпад почео само да се гомила. Не може се проћи од ђубрета, а да ствар буде још гора наталожено смеће почело је да гори и селом се шири дим, каже за РИНУ Јасмина Рељић.

Две депоније појавиле су се на само 200 метара удаљености једна од друге, па је слика са којом се сваки дан срећу мештани и пролазници у најмању руку грозна.

- Ово је права катастрофа, да се у 21. веку са овим суочавамо. Ужас. У страху смо од већих пожара, али осим дима, са тих локација шири се и несносан смрад. Не можемо нормално ни да отворимо прозоре, додаје саговорница.

Фото: РИНА

Иначе, у овом месту постоји организовано одвожење смећа које обавља ЈКСП „Топола“ и свака кућа има канту за одлагање смећа а у улицама се налазе и контејнери. Ко оставља велике количине оптада и формира дивље депоније још није познато.

(РИНА)

Фото: РИНА

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести