СНП домаћин 32. Фестивала нове русинске песме "Ружин врт"

НОВИ САД: Фестивал нове русинске песме "Ружин врт", одржаће се 8. маја 2022. са почетком у 20 часова у Српском народном позоришту (СНП).
r
Фото: Promo

Радио - телевизија Војводине је организатор фестивала "Ружин врт" који више од три деценије негује традицију и културу Русина.

Ове године на фестивалу представиће се 15 нових комопозиција у пратњи два оркестра РТВ: Велики народни оркестар и Велики тамбурашки оркестар.

У ревијалном делу фестивалске вечери, наступиће и Михајло Будински.

СНП ће први пут на великој сцени угостити многобројне афирмисане композиторе, текстописце и извођаче у оквиру 32. "Ружиног врта". Фестивал је бренд РТВ који традиционално сваке године преноси нову мелодију русинске песме, али и чува традицију и културу већ трећу деценију, истакла је уредница фестивала Златица Њаради, додајући да је русински језик један од пет језика на којима је 1949. почело емитовање програма Радио - телевизије Војводине.

Жири 32. фестивала нове русинске песме "Ружин врт" изабраће три најбоље композиције и по једног лауреата у категоријама текст, аранжман и интерпретација. Као и сваке године публика ће изабрати свог фаворита.

Фестивал ће се уживо преностити на Трећем програму Радија на 97, 100 и 107,1 мегахерца, Другом програму Радио телевизије Војводине, као и путем интернета на сајту rtv.rs у одељку Програм уживо.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести