СССС: Радници имају право на достојанствене зараде и услове

БЕОГРАД: Савез самосталних синдиката Србије (СССС) поручио је уочи Празника рада, 1. маја, да се да у Србији морају поштовати Устав, закони, радничка и синдикална права, право радника на достојанствене зараде и услове рада.
placanje prodavnica, ilustracija Foto:paxa.bay
Фото: Илустрација Foto:paxa.bay

То се наводи у прогласу који ће бити прочитан у недељу на првомајском протесту који ће бити одржан у Лесковцу испред фабрике Јура, најављено је из СССС.

У прогласу се између осталог радницима поручује да нису сами и да је највећа синдикална централа уз њих.

Снажно, организовано, свим правним и другим средствима, бићемо уз вас, како би се, гласно и јасно чуло да радници у Србији нису робови, да не дозвољавамо експлоатацију и дискриминацију, наводи се у саопштењу СССС.

Додаје се да ће радници Србије поштовати послодавце и политичке елите исто колико и они њих, те да ће интерес за пристојном платом ценити "ни више ни мање од интереса за профитом и стабилном економијом".

У прогласу СССС се такође истиче да ће радници Србије изнад свега поштовати своју радничку и синдикалну историју и да ће садашње генерације наставити да иду путем претходних тј. да ће се слободно, добровољно и храбро се удруживати и организовати синдикате те да дозволу за тај пут неће тражити ни од кога.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести