Стаменковић: На Златибору журка с више од 200 студената

БЕОГРАД: Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић, изјавио је да се епидемиолошке мере најчешће крше у ресторанима и кафићима у великим градовима, али да се прописи све мање поштују и у мањим местима.
s
Фото: Tanjug/RTS printskrin

Стаменковић је навео да је на Златибору извршена и контрола студентског одмаралишта које је испражњено, јер су студенти направили журку са више од 200 људи.

Он је за РТС рекао да је број надзора импозантан.

За четири дана тог новог циклуса појачаног надзора, спроведено је преко 17.000 инспекцијских надзора и контрола. Изречено је 417 прекршајних налога у укупном износу од преко 12.600.000 динара, навео је Стаменковић.

Он је указао да инспекција не може да буде присутна на сваком месту и да сваког извршиоца санкционише и истакао да је важна лична одговорност сваког грађанина, предузетника и правног лица.

Најчешће су ресторани кршили мере личне заштите и ту је изречено практично 80 одсто укупног броја прекршајног налога. Међутим, било је непоштовања и код запослених у мега-маркетима који нису носили заштитну опрему, навео је Стаменковић.

Он је оценио да млађа популација доста греши и да су млади били доста лежерни и одлазили тамо где није потребно.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести