СВЕ УНАПРЕД ПЛАНИРАНО И СМИШЉЕНО Игор Јурић о потрази за Данком: Много је тога НЕЈАСНО, највећа ми је ЖЕЉА да породица НИЈЕ УПЛЕТЕНА (ФОТО)

Ово је унапред планирано и смишљено. Све наговештава да је морао да постоји план да се овако нешто деси, изјавио је Игор Јурић говорећи о потрази за несталом Данком Илић.
m
Фото: Ilustracija/Youtube Printscreen/Nova TV/MUP

Потрага за несталом Данком Илић (2) из Бора ушла је у седми дан, а најновији траг који се анализира и проверава је снимак из Беча на коме се налази девојчица која личи на Данку. Бечка полиција покренула је одмах истрагу, а цела нација сада чека да провера покаже ко је дете са видеа.

Сигурно је то да се Данка не налази на терену који је претражен. Много је тога нејасно, како се дете ту нашло, како се изгубило, како је могуће да није било аута и слично. То су питања на која немам одговор. Терен је детаљно претражен, неко нешто мора да зна. Ово је унапред планирано, унапред смишљено. Тај узраст од две године је кључан, место нестанка је чудно, све наговештава да је морао да постоји план да се овако нешто деси - изјавио је Игор Јурић.

"Мислим да одговор на питање где је Данка лежи у Србији"

Осврнуо се и на снимак девојчице која одговара опису нестале Данке Илић, а који је настао у центру Беча.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)


Познато зашто се мајка није подвргла полиграфском испитивању

Мајор полиције Бојана Отовић Пјановић је говорила и о мајци нестале Данке Илић и рекла да је мајка у другом стању, и да се због тога није подвргла полиграфском испитивању.

Наиме, Отовић Пјановић је рекла да мајка није одбила полиграфско тестирање, већ да оно просто не би било валидно због њене трудноће.

У њој куцају два срца и сам налаз и техничка исправност не би могао да се приведе под веродостојно. Закон ограничава жену која је у другом стању да се подвргне полиграфском тестирању. Могла је, али запис који бисмо добили у том тренутку не би био веродостојан нити поуздан с обзиром да је у другом стању.

Госпођа је у другом стању. Мислим, ко има и основног знања зна да у таквим ситуацијама нема ефекта да се неко подргне полиграфском тестирању. А што се тиче њеног доласка, она могуће да је и сада у полицијској управи, јер је она кључни чинилац. Прва је била на лицу места. Ми смо небројен број пута излазили са госпођом на место догађаја да нам разјасни неке чињенице и околности. То је сасвим природно. Не само да је била она, био је и отац. Не бих сада лицитирала и причала и осуђивала било кога. Кажем, истрага је у току. Наравно да је била и она и чланови уже породице, јер ми морамо кренути од њих и да бисмо добили све оне кључне информације од којих треба да кренемо и да проширимо истрагу као што смо и учинили, рекла је Отовић Пјановић.


Девојчица личи на несталу Данку. Желим да се захвалим човеку који је снимио, то је велики успех свих нас, успели смо да обавестимо и људе у дијаспори. Расписана је потерница, и то ће се сигурно проверити. Не смемо искључити наравно ову могућност, али мислим да одговор лежи овде у Србији, рекао је.

"Највећа нада ми је да породица није уплетена у нестанак"

Игор Јурић каже и да све околности које су довеле до нестанка Данке Илић буде сумњу.

Фото: Printscreen/Facebook

Ја сам јако опрезан. Заиста ми је највећа жеља, нада, да породица није уплетена у ово. Мислим да би то био пораз целог друштва. С обзиром на неприступачност терена, положај аутомобила, како је дете нестало - каже Јурић.

Дневник/Блиц

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести