Тиодоровић: Угоститељски објекти неће радити за дочек

БЕОГРАД: Члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да мисли да не постоји шанса да угоститељски објекти раде за дочек Нове године и додаје да ће ти објекти вероватно радити 31. децембра до 20 сати, док ће 1. јануара све бити затворено.
tiodorovic, tanjug
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Тиодоровић је за Курир рекао да ће 2. јануара радити само продавнице прехрамбрених производа и достава хране, као и апотеке и пумпе у делу за точење горива.

"Грађани Србије да дочекају Нову годину у кафани, ове године неће бити! Неће бити организованог дочека ни у хотелима ни на било ком другом месту. Нову годину, као и Божић, треба дочекати у кући, у кругу најближе породице. Медицински део кризног штаба је против тога и уверени смо да ће сви у кризном штабу то подржати", рекао је Тиодоровић.

Он је потврдио да ће овог викенда све радити до 20 сати - и угоститељски објекти и тржни центри како би се продужетком радног времена смањиле гужве.

Тиодоровић је додоао да ће у јануару стићи више од 50.000 доза Фајзерових вакцина и поручио да оцекује да ће тада почети и вакцинација здравствених радника.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести