У току дана ће око 5.000 корисника на северу КиМ добити мобилни сигнал

 БЕОГРАД: Генерални директор "Телекома Србије" Владимир Лучић изјавио је да ће у току данашњег дана око 5.000 корисника који се налазе на северу Косова и Метохије добити мобилни сигнал.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Лучић је навео да ћ

е данас алтернативним путем бити повезане две базне станице које се налазе у северном делу Косова и Метохије. У тај део севера КиМ, "од Лепосавића, па тамо ка административној граници коју обухвата Лешак, село Јошаницу, и тај део пута од административне границе Лепосавића" поново ћемо вратити сигнал мобилне телефоније, рекао је Лучић за РТС и додао да није било прекида сигнала фиксне телефоније, интернетна и телевизије.

Он је додао да је овај прекид намерно изазван тако што је други мобилни оператор "Вала", кога, како каже Лучић, очигледно подржавају представници привремених приштинских институција, на згради општине Лепосавић поставио свој репетирор и прекинуо сигнал Телекома.

"Нажалост, тај председник општине (Љуљзим Хетеми) је наставио да прави инциденте, тако што нас није пустио у зграду општине, говорећи да он може само да то скине и да нас неће пустити да отклонимо квар. Ми смо поднели кривичну пријаву против њега, зато што је он грубо злоупотребио службени положај, уништавао приватну својину и намерно прекинуо сигнал људима, искључиво зато што су Срби, а нама прекинуо сигнал и узима опрему, искључиво зато што смо српска компанија", рекао је он. Лучић је нагласио и да су овом инциденту обавештене све амбасаде и међународну заједницу.

"Ја се надам да ће они да притисну приштинску администрацију, да на исти начин како су они подносили кривичне пријаве и приводили Србе са севера, говорећи да то раде због неког насилног понашања, ову врсту насилног понашања које потиче чак од човека којег су они ставили да води општину, санкционишу и приведу тог човека", рекао је генерални директор "Телекома Србија". Оно што је најбитније, рекао је Лучић, јесте да ће "Телеком Србије" алтернативним путем повезати базне станице и да ће људи данас добити сигнал. "Али нећемо дозволити да овај инцидент остане тек тако заборављен него ћемо се потрудити да човек који је нама уништио имовину, који је спречио да два дана фактички људи имају сигнал, ипак одговара за то", истакао је он. 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести