Унапређене способности Копнене војске

БЕОГРАД: Копнена војска је у 2019. години успешно реализовала све задатке, унапредила обуку активног и резервног састава, као и опремљеност наоружањем, војном опремом и средствима ратне технике, закључено је данас у Дому војске током анализе стања и способности Копнене војске.
Vojska Srbije Foto: Vojska Srbije
Фото: Војска Србије Фото: Војска Србије

Реферисању о тој анализи присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић,а реферисањме је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Осим што су сагледана достугнућа данас ус предложене и мере за даље унапређење стања у Копненој војсци.

Иначе, међу најзначајнијим активностима током 2019. посебно се издвајају вежба „Бегеј 2019“ и Приказ способности Војске Србије и МУП-а у Нишу, а поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

За најбољу јединицу Копнене војске у претходној години проглашен је 41. пешадијски батаљон, за најбољу базу у Копненој зони безбедности проглашена је база „Трмка”, а најбоља чуварска служба Копнене војске у 2019. години била је чуварска служба војног комплекса „Рвати”.

Командант Копнене војске генерал Симовић уручио је прелазне заставице и плакете команданту 41. пешадијског батаљона потпуковнику Саши Вучковићу, поручнику Миленку Степанчевићу из Треће бригаде копнене војске, као и старијем воднику прве класе Марку Чеперковићу из Друге бригаде копнене војске.

EUR/RSD 117.1734
Најновије вести