Упозорење РХМЗ РАСТУ РЕКЕ У СРБИЈИ: Ево које су велике реке ИЗНАД ГРАНИЦА РЕДОВНЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА

Водостај на Дунаву код Бездана налази се изнад границе редовне одбране од поплава, а водостаји код Новог Сада 18. децембра, код Сланкамена 20. децембра, код Панчева 21. децембра, на Тиси код Титела 20. децембра ће достићи и превазићи границе редовне одбране од поплава, саопштио је Хидрометеоролошки завод.
vodostaj_erski.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Због наглог отапања снега на југу Немачке, дошло је до наглог пораста Дунава, па чак и поплава у сливу ове реке у Немачкој.

Поред Дунава, нагли пораст забележили су и Тиса и Сава.

Иако је на деловима Дунава, Тисе и Саве на снази редовна одбрана од поплава, нема опасности од већих изливања и поплава.

Добра вест је да ће наредних дана у сливу Дунава бити суво и без падавине, па се у горњем току кроз Европу очекује стагнација и постепени пад.

Због обилних падавина претходних дана забележен је раст мањих река у Србији, који је сада у опадању, док је тренутно у порасту ниво Велике Мораве, али нема опасности од достизања критичних вредности и поплава.

У наредном периоуду и на територији Србије не очекују се значајније падавине, што ће ићи у прилог када су реке у питању да не буде већих проблема.

И поред обилних падавина на нашем подручју и у централној Европи, речна коритиа била су припремљена за доток веће количине воде.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести