Више позива резервистима за војне вежбе

ПОЖАРЕВАЦ:  Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је ове године предвиђено да се у значајно већем проценту резервистипозивају на вежбе и обуку, саопштено је из тог министарства.
vojska odbrana
Фото: Tanjug (video, ilustracija)

После обиласка војника на добровољном служењу војног рока, Вулин је истакао да је, осим нових средстава која стижу, неопходна и обука како би активни састав био изузетно добро обучен, али и да се и више него до сада ради на активирању резервног састава.

Он је указао да је потребна обука резервиста и обнављање свега што су знали, као и усвајање нових вештина.

"Када модернизујете војску морате да обучите и активни сатав, али и резерву. Ове године смо предвидели да у значајно већем проценту позивамо резервисте и са задовољством могу да кажем да се они изузетно одазивају, нагласио је Вулин.

Вулин је навео да се више од 80 одсто од позваних резервиста одмах јави и испуни своју обавезу, јер је "одбрана земље не само законска, него и морална дужност".

Свако од нас има обавезу да у складу са својим могућностима и оним што му се одреди брани своју земљу. Војска Србије напредује, интензивно се наоружава, али ради и више него до сада на својој обуци и ту морамо да будемо у рангу било које светске армије, нагласио је он.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести