Возачи Војске Србије трећи на Међународним војним играма

БЕОГРАД: На Војном релију, једној од 32 дисциплине на овогодишњим Међународним војним играма у Русији, возачка екипа Војске Србије поделила је треће место са екипом Белорусије, саопштило је Министарство одбране Србије.
с
Фото: Министарство одбране Републике Србије

Победник је Русија, а Кина је друга.

Свечаном затварању такмичења у граду Кизилу присуствовао је и заменик министра одбране Руске Федерације, генерал армије Димитриј Булгаков, који је честитао свим учесницима на успешном савладавању тешке стазе и препрека на њој, а посебно победничким екипама међу којима је и Србија. 

Руководилац екипе ВС, пуковник Жељко Ранковић, истиче да су и Србија и Белорусија први пут ове године учествовале на Војном релију због чега је успех утолико већи.

"Наши возачи постигли су велики успех, посебно имајући у виду да смо били најмалобројнија екипа, да нисмо пре управљали овим возилима и опремом за навигацију. Верујем да ћемо након овог искуства бити спремни следеће године за још бољи резултат", рекао је Ранковић.

Како се наводи у саопштењу, у саставу екипе ВС су национални представник и судија, капитен екипе, возач и стрелац за борбено возило "тигар" и осам возача такмичара изабраних на основу резултата на такмичењима Војске Србије 2018. и 2019. године.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

Све екипе користиле су војна возила "камаз" и "урал" 4x4 и 6x6, једино се екипа Кине такмичила на својим возилима ВАТ СX 2190.

Војни рели одржан је у у руској републици Тива, а главна трка релија вожена је на веома тешкој стази дугој 234 километра.

Пете Међународне војне игре одржавају се од 3. до 17. августа истовремено на 21 полигону у 10 земаља: Русији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану. 

Број учесника прелази 5.000, сврстаних у 223 екипе које долазе из 39 земаља Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести