Врњачки карневал поново обележио наступ Бразилки

ВРЊАЧКА БАЊА: Близу 2.000 учесника из Мексика, Кубе, Бразила, Малезије и петнаест европских земаља, као и из Србије, сврстаних у 27 карневалских група, наступило је вечерас на 15. Врњачком карневалу. 
1
Фото: Youtube Printscreen

И поред кише која је падала, атракција није изостала. Препуна Врњачка Променада са не стрпљењем је чекала наступ латино група. Највећи аплауз добила је група из Бразила. 

Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Краљево рекао је да је овогодишњи карневал испунио сва очекивања и да никада квалитетније групе нису дошле.

"Увек су најатрактивније групе из Бразила и Кубе и оне су углавном носиоци карневала. Затим бих издвојио групу из Струмице у Македонији који наступају од почета Врњачког карневала. Такоде, наступиле су и групе из Хрватске. Зато моземо да закључимо да је Врњачка Бања у јулу карневалски обојена", рекао је Трифуновић. 

Врњачки карневал сада заузима значајно место у календару светских карневалских дешавања и уз Гучу, Егзит и Лавфест, највећа је туристичка манифестација у Србији.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести