Вујовић: Први резултати чишћења депонија до краја године

БЕОГРАД: Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је да ће се први резултати када је реч о чишћењу депонија видети крајем ове године.
irena vujovic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Чистићемо депоније уз аутопутеве, чистићемо депоније на обалама река, то нам је изузетно важно. Санираћемо земљиште које је ерозивно у сливовима река, санираћемо и клизишта и то је све оно што ће радити општине у наредном периоду, рекла је Вујовић у Скупштини Србије.

Она је подсетила да су општине уговором обавезале да то ураде до краја године.

Ми ћемо прве резултате видети крајем ове године. То није довољно, морамо да радимо и брже и вредније, рекла је министарка која навела и истакла да је своју функцију разумела на најодговорнији начин и дужност коју обавља.

Додала је да се њен тим свакодневно труди да направи што боље резултате како би квалитет живота грађана био на вишем нивоу.

Она је навела да постоји и кредитна линија од Европске банке за обнову и развој за изградњу осам регионалних центара када је реч о управљању чврстим отпадом.

Поменула је у том контексту регионалне рециклажне центре, од којих ће први бити Каленић-Колубара, а који ће се правити за 11 општина, али ће у првој фази бити укључене четири.

Пре неколико дана смо презентовали на Убу тај велики пројекат и очекујем почетак радова у првом кварталу следеће године за најмодернији регионални центар, навела је Вујовић.

У Скупштини Србије у току је пауза до 18:10 часова када ће посланици наставити да расправљају о појединостима на предложени дневни ред, после чега се очекује гласање.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести