Вулин: Припадници војске спремни за сваки задатак

ПАСУЉАНСКЕ ЛИВАДЕ: Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас тактичкој вежби са бојним гађањем "Удар 2019", коју су успешно извели припадници Четврте бригаде Копнене војске на војном комплексу "Пасуљанске ливаде".
vulin_vezzba
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

Министар, који је присуствовао вежби у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, нагласио је да су могли да се увере колико су припремљени и обучени припадници наше артиљерије и наших оклопних јединица и да виде да је сваки припадник војске увек спреман и високо мотивисан да испуни сваки свој задатак.

Вежбу "Удар 2019" припадници 2. тенковске чете 46. тенковског батаљона Четврте бригаде копнене војске извели су по теми "Тенковска чета у нападу", а припадници 1. самоходне хаубичке артиљеријске батерије 43. самоходног хаубичког артиљеријског дивизиона по теми "Батерија у подршци тенковске чете у нападу", саопштило је Министраство одбране.

Циљ вежбе је био да се унапреди обученост команди и јединица у припреми, организовању и извођењу нападне операције, као и за извршавање додељених ватрених и тактичких задатака.

На вежби је учествовало више од 200 припадника Четврте бригаде копнене војске и 20 борбених возила.

"Војска Србије пођеднако поклања пажњу свим својим елементима, свим својим родовима и видовима, али свакако мора да води рачуна да сваки од њених видова и родова буде и пођеднако модернизован, савремен и да његови припадници буду високо мотивисани", навео је Вулин.

Војска Србије, каже, покреће велике напоре када је у питању модернизација оклопних јединица, али и наше артиљерије и изнад свега води рачуна да сваки наш припадник буде задовољан, сигуран и високомотивисан.

Сви припадници Војске Србије, истакао је министар одбране, у стању су да спроведу баш све своје задатке.

Руководилац тактичке вежбе са бојевим гађањем "Удар 2019“ мајор Љубиша Мицић, командант 46. тенковског батаљона, истакао је да је вежба реализована по теми „Тенковска чета у нападу“.

"Тенковске посаде су увежбане и оспособљене за извршавање наменских задатака. Пред вежбу извели смо више гађања на војном комплексу Орешац, као и овде на Пасуљанским ливадама и ова вежба је била врхунац обучавања 2. тенковске чете", истакао је мајор Мицић.

На вежби „Удар 2019“ учествовао је и поручник Никола Јовановић, командир 3. тенковског вода, који је нагласио да су се за ову вежбу припремали током целе године.

"Обучавали смо тенковске посаде у касарни, на полигонима, а ово је данас била круна нашег обучавања. Тактички и ватрени део је одличан, упркос свим метео условима и задовољан сам мојим тенковским посадама и мојим тенковским водом који је извео гађање за одличну оцену", нагласио је поручник Јовановић.

Нишанџија на тенку М-84 десетар Мирослав Тасић, каже да је у служби у Војсци Србије више од деценије и да је за то време испалио више од 130 пројектила.

"Данас сам имао четири поготка. Сви смо задовољни резултатом који смо постигли имајући у виду временске услове у којима смо гађали", нагласио је десетар Тасић додајући да су данас имали прилику да покажу оно што су током обуке савладали.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести